Så här får du en exakt prisuppgift på fönsterbytet.

Här kan du enkelt se vad du kan räkna med för kostnad för att byta fönster, både med och utan arbetskostnad för fönsterfirma.

I gröna siffror anger vi vår exempeluträkning. Vill du inte vänta kan du komma igång med ditt eget fönsterbyte genom att ta in kostnadsfria offerter från upp till sex olika fönsterfirmor via länken.

Prisexempel

1. Hur många fönster vill du byta ut?
Exempel: Totalt åtta fönster.
Tips: Ofta blir priset/fönster i fönsterbytet något lägre ju fler du köper in och installerar på samma gång.

2. Standard på fönster: Budget (ca 2000 kr/fönster) / Normal (ca 4000 kr/fönster) / Lyx ca 8000 kr/fönster)
Exempel: Normal standard, 8 fönster * 4000 kr = 32 000 kr
Tips: Ett normalt fönster kostar mellan 2000-10 000 kronor. Lyxiga varianter kostar mer, nöjer du dig med enklare kan du ange ett lägre pris.

3. Vill du anlita en fönsterfirma för jobbet? JA / NEJ (vi beräknar två timmar per fönster, 420 kr/timme efter ROT-avdrag på 30%)
Exempel: JA: 8 fönster ger 16 arbetstimmar, vilket ger 6 720 kr i arbetskostnad för fönsterbytet

Tips! Hör alltid med olika fönsterfirmor och begär prisförslag från dem. Jämför och matcha dem mot varandra så kan du sannolikt få ner ditt slutpris något.

Med ovanstående exempel landar priset i exemplet på 38 720 kr för både fönster och montering av dessa. Se ovanstående som riktlinjer, det är svårt att säga ett schablonpris som alltid gäller eftersom varje fönsterbyte har sina egna förutsättningar.

fönster fönsterbyte räkna pris kostnad

När du tar in prisuppgifterna bör du ha läst på innan om olika fönstertyper såsom exempelvis PVC och aluminium, så att du har en bra bild av vad du vill åstadkomma med att byta fönster. Men lås dig inte för mycket, lyssna på fönsterfirmornas förslag på lösning för dig – ibland kan de se saker ur en synvinkel du inte tänkt på och kanske göra att du får ett än mer lyckat/kostnadseffektivt/energisnålt fönsterbyte i slutändan.