Lär dig mer om träfönster och hur du kan hitta bästa pris, oavsett om du vill köpa och sätta in nya, eller om du vill renovera gamla träfönster.

Träfönster – en naturprodukt med känsla

Många anser att träfönster ofta är vackrare än andra sorters fönster men det beror så klart också på vilken typ av hus du har. Få kan dock förneka att ordentliga och robusta fönster i trä, skapade av en skicklig tillverkare, i kombination med en snygg fasad på huset är bland det bästa man kan hitta i fönsterväg. Trä är en fantastisk naturprodukt som är både stark, hållbar och förnyelsebar. Träfönster kräver förvisso en del underhåll, men är väldigt slittåliga. Med lite kärlek så kan ett fönster av hög kvalitet hålla i hundratals år.

Klassiska träfönster med spröjs och dekorativa fönsterluckor av trä.

I mitten av 1900-talet byggdes många hus med träfönster av undermålig kvalitet. Idag håller de flesta fönster en avsevärt mycket bättre standard. Hållbarheten är inte riktigt lika bra som exempelvis PVC-fönster, men inte långt därifrån.

Många väljer idag att skaffa kombinerade trä- och aluminiumfönster, vilket kombinerar de båda fönstersorternas olika fördelar. Då kan du få både prisvärda, energisnåla och snygga fönster, något som borde tillfredsställa de flesta.

Hitta billiga träfönster

Ett bra sätt att hitta träfönster, eller andra sorters fönster, på är att låta duktiga fönsterfirmor föreslå vad de tycker vore den rätta lösningen för dig. Fönsterinstallatörer är måna om att du ska bli nöjd eftersom de vill vinna dig som kund. Det ska du använda till din fördel. Börja med att begära in fem olika offerter härifrån, en gratis tjänst där fem fönsterföretag som sysslar med träfönster och andra fönsterslag ger dig prisförslag, helt utan att du förbinder dig till något. Då kan du sedan titta närmare på priserna och se vilken lösning som fungerar bäst för dig.

Fördjupa dig gärna i hur du bäst förbereder ditt fönsterbyte. Med rätt kunskap i ryggen kan du enklare föra dialog och förhandla med fönsterleverantörerna om dina nya fönster.

 

Vill du läsa om att renovera gamla fönster? Kika in här: Fönsterrenovering

Träfönster i köket. Ovanför diskhon står suckulenter och kaktusar i krukor.